Ontruimingen/ Ontboedelen

p1040817

Samenwerking woningopfrisser en ontboedel.nl

(Interview Rond de Toren Loon op Zand jaargang 49 2016 nr. 15)

In 2016 is in Loon op Zand een nieuwe ondernemende samenwerking ontstaan tussen Erik de Bont (woningopfrisser.nl) en Marcel Geerts (ontboedel.nl). Een samenwerking die past in deze tijd van steeds sneller wordende ontwikkelingen. Twee bedrijven die elkaar hebben gevonden op het gebied van woningontruimingen en woningopfrissen en daarmee een unieke service bieden.

Elkaar aanvullen

Marcel opent ons gesprek met: “Zowel Erik als ik doen dingen die we leuk vinden, waaraan we veel plezier beleven en waar we ook goed in zijn. Toch zijn en blijven we twee aparte bedrijven. Wij werken samen en vullen elkaar aan, maar doen niet dezelfde dingen, zelfs niet als we samen op de werkvloer staan. We verlengen ons bereik zodat de klant altijd krijgt wat hij wil maar toch volledig ontzorgd wordt”.

Wat doen jullie dan precies?” vragen we ter verduidelijking. Erik: “Marcel is van het online platform ‘Ontboedel.nl’. Dit bedrijf ruimt huizen leeg voor mensen die van groot naar kleiner gaan wonen of in zorgcentra gaan wonen. Ook werkt hij juist voor de kinderen wanneer de ouders overleden zijn. Ontboedel.nl werkt samen met particulieren, maar ook met bewindvoerders, notarissen, makelaars, pandeigenaren. Heel vaak vertrekken mensen uit een woning en blijven er zoveel spullen over, dat men niet meer weet waar ermee te blijven. Soms verlaten mensen huurwoningen en moeten deze in originele staat opgeleverd worden. Het online platform ontboedel.nl voert dit werk voor deze mensen uit. Volledig gericht op zoveel mogelijk hergebruik van de spullen en met duidelijke betrouwbare communicatie en prijsstelling. Het komt geregeld voor dat wij een woning bekijken, soms via foto’s, soms tijdens een huisbezoek, en daar een meubelstuk zien staan waarvoor wij een afzetkanaal kennen. Op deze manier is er ook voor de klant nog iets te verdienen.

Transparant en eerlijk

Onze formule werkt transparant en eerlijk. De basis is onze website. Dat is nieuw in deze branche. Er zijn veel websites maar niet een waarop je vooraf kunt berekenen wat ontruimen kost. Onze klanten kunnen zelf via de calculator op de website (www.ontboedel.nl/calculator) al voorrekenen wat de kosten kunnen zijn. Natuurlijk kunnen we ze helpen met het inschatten van hoeveelheden enz. wanneer daar prijs op wordt gesteld en kunnen zij achteraf ook controleren of wij correct rekenen. Ontboedel.nl is namelijk direct, open en transparant. Alle opties die geboden worden door ontboedel.nl staan in de calculator: geen verrassingen achteraf dus.

Marcel: “Dat betekent dat de klant betaalt voor arbeid. Dan zou het toch niet eerlijk zijn als wij weten dat een mooi vintage meubelstuk geld opbrengt dat wij dat achterhouden en daar niets van zeggen? Dat is juist de kracht van de formule ontboedel.nl. In die gevallen wordt een handelsvergoeding op het betreffende item geboden. Wel zo eerlijk en de klant hoeft er niet mee te leuren of allerlei vreemde mensen aan de deur krijgen. Juist daar ligt onze expertise die we willen ombuigen in het voordeel voor de klant. Want dat maakt het ontruimen financieel interessanter voor de klant. Voor dingen van waarde krijgen ze een vergoeding. Gewoon zoals het hoort”.

Alles gericht op hergebruik

Het belang van ontboedel.nl zit in het hergebruik. Het grootste deel van de inboedel heeft nauwelijks economische waarde en de klanten weten dat zelf ook best wel. Maar soms zijn de spullen ook gewoon nog te goed om zomaar op de stort te laten verbranden. Ontboedel.nl heeft circulaire economie (herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waarde vernietiging minimaliseren)  en hergebruik als speerpunt van het bedrijf gemaakt. Veel van de spullen worden door partners van ontboedel.nl opnieuw in de kringloop gebracht. Dat garandeert hergebruik. Daarnaast komt er uit elke boedel ook ‘niet direct herbruikbaar materiaal’, waarbij zoveel mogelijk hergebruik wordt nagestreefd wordt. Een voorbeeld: een gebruikt matras raak je aan de straatstenen niet kwijt. Maar matrassen kunnen wel goed hergebruikt worden. Het binnenwerk kan eruit gehaald worden en daar kan men bijvoorbeeld na bewerking weer isolatiedekens voor woningisolatie van maken.

                                                              logo

Woningopfrisser

Erik als eigenaar van ‘Woningopfrisser’: “Vaak krijgt de bezemschone oplevering van een woning een vervolg. Verhuurders of instanties eisen bijvoorbeeld een nette afgewerkte wand. Als er paars behang geplakt is, moet dat er soms af van de verhuurder. Of de nieuwe bewoner wil de wanden, plafonds en dergelijke netjes in kleur gesaust hebben. Of wanneer de verhuizing plaats heeft gehad voor een particuliere klant, dan wil men de woning verkoop klaar maken zodat alles er netjes uitziet voor kandidaat-kopers. Omdat dit geen werk is dat via Ontboedel.nl uitgevoerd wordt, wordt Woningopfrisser.nl hiervoor ingeschakeld. In dit soort situaties verlengen we elkaars aanbod. Woningopfrisser richt zich vooral op het netjes maken van de woning, keurige wanden, plafonds, goed schilderwerk, maar ook op een nette onderhouden tuin of verbeterd straatwerk. lk heb klanten die zelf al ergens anders wonen, maar waar ik tijdens de verkoopperiode de tuin netjes bijhoud. Gewoon leuk werk en mensen zijn blij dat ik ze kan helpen. Wat ik als ‘Woningopfrisser’ allemaal kan bieden staat uitgebreid uitgelegd op mijn website www.woningopfrisser.nl: beslist aan te raden daar eens te kijken wanneer u op zoek bent naar iemand die een scala aan werkzaamheden aan uw woning kan uitvoeren!”

                                                                         logo-ontboedel-nl

Ontboedel.nl

Ontboedel.nl is een online landelijk platform, waarbij Marcel vooral bezig is met inventarisaties en overleg met klanten. Voor de regio Midden-Brabant werkt dit platform samen met ‘Woningopfrisser’ van Erik, waarbij Erik als partner van Ontboedel.nl ontruimingen uitvoert die Marcel heeft geïnventariseerd en waar de klant reeds opdracht voor gegeven heeft. Soms met een wandje verven erbij, want dat kan ook. Het is zeker ontspannen werk, ondanks dat we soms ontruimen naar aanleiding van trieste ontwikkelingen. Daar gaan we heel respectvol mee om. Bij elke ontruiming wordt altijd een box gebruikt waarin persoonlijke zaken dat men tegenkomt, worden verzameld en terug worden gegeven aan de opdrachtgever(s). Denk hierbij aan een verloren gewaande ring, een trouwboekje, oude brieven, een zak met stuivers of een fotoalbum die ergens was verstopt en uit het oog verloren. Voor de opdrachtgever(s) kunnen die zaken heel veel betekenen. Zo’n klus mag terecht het predicaat ‘volledig ontzorgen’ dragen.

Erik van Woningopfrisser: “In het begin was het best even aftasten met deze samenwerking met Ontboedel.nl, want mijn bedrijf begon met het opfrissen van woningen, schilderwerk enz. Met de formule van ontboedel.nl kan ik een totaalproduct aanbieden dat volledig is: van leegruimen van een woning, tot het netjes achterlaten zowel binnen als buiten en wanneer nodig de boel in de gaten houden als het pand nog niet in gebruik is. Op mijn website www.woningopfrisser.nl wordt dat duidelijk uitgelegd.

Dáár doen we het voor!

“Wat het allerleukste van onze samenwerking is?”, vraagt Marcel tot slot van ons gesprek: “Dat is met stip op nummer één de reactie van de klant achteraf, voor wie het vooraf moeilijk is in te schatten hoe het alIemaal zal gaan. Want men ziet er vaak als een berg tegenop en kan niet goed overzien wat er allemaal bij komt kijken om een woning leeg op te leveren. Wij horen heel vaak van onze klanten: “Je hebt me echt geholpen”. Kijk: en dan is onze dag al goed. Daar doen we het voor! “

Wilt u uw woning een opfrisbeurt geven?

Schilderen, tuinieren, sauzen, onderhoud? Kijk dan op www.woningopfrisser.nl of mail Erik de Bont via mailadres: edebont@telfort.nl of bel hem via 06-51294131.

Heeft u hulp nodig bij een ontruiming, of heeft u een zolder of garage met spullen die geruimd moet worden? Dan kunt u contact opnemen met Marcel Geerts van www.ontboedel.nl. Zijn mailadres is: marcel@ontboedel.nl en telefonisch te bereiken via 06-26478466.